dilluns, 25 de febrer del 2008

“Harry Potter i les relíquies de la mort”. S’acaba un món de màgia



El dijous de la setmana passada (21-02-08) va sortir a la venda l’últim llibre de Harry Potter en castellà i en català. La versió en català, “Harry Potter i les relíquies de la mort”, l’edita Empúries i n’ha imprès 75.000. A Anglaterra s’havia posat a la venda al juny. Aquí ens hem hagut d’esperar uns quants mesos més, però ha valgut la pena.
Aquest llibre posa fi a la màgica història que va començar J.K. Rowling ara fa deu anys. Es decidirà el destí de la comunitat màgica. Un destí lligat a Voldemort i Harry Potter. Només tenim la pista de la profecia que es va desvetllar en el cinquè llibre: “un dels dos haurà de morir”. De fet Harry Potter s’ha hagut d’afrontar a Voldemort a cada llibre.

Tot va començar quan Harry va descobrir que era mag i es va afrontar per primera vegada a Voldemort a “Harry Potter i la pedra filosofal”, després va passar una sèrie de peripècies tornant-se a trobar amb Voldemort a “Harry Potter i la cambra secreta”, també va conèixer nous aspectes de la seva vida a “Harry Potter i el pres d’Azkaban”,va haver de superar un torneig de màgia salvant-se de diversos perills, un d’ells, Voldemort, a “Harry Potter y el calze de foc”, va plorar la pèrdua d’un amic a causa del seu gran enemic a “Harry Poter i l’ordre del fènix” i va ser còmplice de l’inici de la guerra al món màgic a “Harry Potter i el misteri del príncep”. Ara, però, haurà d’enfrontar-se per última vegada a Voldemort.

Què passarà? Voleu saber qui sobreviurà? Voleu saber com acabarà la relació Harry i Ginny? O la relació Hermione i Ron? Com acabarà la guerra?

Jo ja l’he llegit i puc dir que “Harry Potter i les relíquies de la mort” és un llibre que no el pots deixar de llegir fins el final. Potser no és el final el que més m’ha cridat l’atenció, sinó més aviat el què va passant el llarg del llibre: com es van desvetllant tot de secrets. És emocionant i intrigant. Si sou seguidors d’aquesta saga no tardeu a saber el desenllaç, si amb els altres llibres veu gaudir amb aquest també.


Pels que no heu llegit cap llibre de Harry Potter, què espereu? I si no us agrada llegir sempre tindreu les pel·lícules. Aquest any al setembre s’estrenarà la cinquena pel·lícula de les set que hauran de fer. Això si, us haureu d’esperar fins el 2010 per saber el final de la saga.


Us deixo amb la pàgina web oficial de l’autora i la pàgina web oficial de harry potter: http://www.jkrowling.com/
http://harrypotter.warnerbros.es/main/homepage/home.html

1 comentari:

equilibrista ha dit...

la veritat és que el setè llibre té bastantes coses que no m'han fet el pes com... no! no diré res, he estat a punt de ser assessinada set vegades quan deia: ah, però jo ja l'he llegit i el final...

i aquí hi havia col·lectiu un: noooo! calllllaaaaaaaa!!