dimecres, 21 de maig del 2008

Una manera de dinamitzar el teatre Amateur d’Osona

La Coordinadora de Grups Amateurs de Teatre de la Comarca d’Osona va sorgir l’any 96, quan es van fer les jornades dedicades al teatre i la dansa del Congrés de Cultura d’Osona. A partir de llavors el Teatre Centre d’Osona i diversos Grups va tirar endavant.

L’objectiu principal d’aquesta associació és la de dinamitzar el teatre no professional a les comarques d’Osona, el Lluçanès i el Ripollès. I de moment ho estan aconseguint, ja que, hi ha 20 grups de teatre amateur d’aquestes comarques associats a la Coordinadora.

Els grups associats són els següents: AGRUPACIÓ TEATRAL SENTFORES, de la guixa. AMICS DE BELENYÀ, d’Hostalets de Balenyà. ARA TEATRE ?, de Santa Eugènia de Berga. ARCS ESTUDI, de Taradell. BAMBOLINA TEATRE, de Vic. GALL, de Prats de Lluçanès. GEC, de Centelles. GOTTIC de Taradell. GRUP TEATRE SANT HIPÒLIT, de Sant Hipòlit de Voltregà. LA GUARDERIA, de Balenyà. L´ANFITEATRE, de Manlleu.

L’activitat més popular que dur a terme la Coordinadora és, la Trobada de Grups Amateurs d’Osona que ha tingut lloc del divendres 16 de maig fins el diumenge 18 de maig. Durant aquests dies s’han pogut veure diferents obres de teatre, teatre al carrer, música, dansa i la gran penjada. La trobada d’aquest any ha estat dedicada als autors contemporanis. Per aquest motiu, l’organització va presentar una producció pròpia de l’obra “Pedra de Tartera”, adaptació de la novel·la de Maria Barbal.
També, en conveni amb
la Sala Beckett, hi havia l’exposició d’autors contemporanis.

A més a més, també organitza altres activitats com el concurs literari d’obres de teatre d’autors osonencs, la mostra o diferents publicacions. Una d’aquestes publicacions és la revista trimestral “Molta merda!” que s’edita conjuntament amb l’Institut del Teatre de Vic. Es titula “Molta merda!” com a símbol del crit de guerra de la gent de la faràndula quan es desitgen sort. És una eina per contribuir a la comunicació entre les persones i grups de Teatre i fa possible que tothom pugui conèixer qui som i què fem. A part d’una revista fan una col·lecció de llibres anomenada “Els llibres de l’apuntador” que s’ha realitzat amb la intensió de perpetuar per escrit els textos literaris premiats en el premi d’Obres de Teatre.

Si voleu informar-vos de les activitats de la Coordinadora de Grups Amateurs de teatre de la Comarca d’Osona, podeu consultar la seva pàgina web: http://www.coteatre.ca/inici.htm