divendres, 18 d’abril del 2008

Els blocs culturals

El primer dia de classe de cultura ens van dir que hauríem de elaborar un bloc cultural a on hi aniríem comentant temes de classe. D’això ja en fa dos mesos i aquests blocs que en principi haurien de ser això, comentaris, s’han convertit en alguna cosa més. Cada bloc és especial, perquè rere hi ha un estudiant de periodisme amb inquietuds i gustos diferents.

http://www.bcnculture08.blogspot.com/
Aquet bloc l’he escollit perquè dóna informació sobre diferents aspectes de la cultura. És un bon bloc per trobar-hi les últimes notícies culturals, des de cinema a teatre. Per exemple, que s’ha mort un actor de cinema molt conegut o que s’estrena la última pel·lícula d’Isabel Coixet. A part d’això, també hi ha comentaris sobre els temes que hem tractat a classe. A més mostra una gran varietat de pàgines d’interès classificades per temes: pàgines de teatre, pàgines de cinema, pàgines d’informació i sales de concert. Un bon bloc per culturitzar-te!

http://retallsdecultura.blogspot.com/
Aquest bloc l’he trobat mentre viatjava de bloc en bloc. L’he trobat interessant, perquè s’escapava una mica de tots els altres. És diferent. Té una mica de tot, tal com indica el mateix nom: retalls de cultura. És com si anessis a mercat i et trobessis amb una taula parada amb retalls d’art, de cinema, d’espectacles de carrer, de mitjans, de música, de teatre o de televisió. De tota mena per poder triar!

http://kelinformal.blogspot.com
No és un bloc convencional. És un bloc que a part de música també parla d’aspectes curiosos de la cultura. Pots riure llegint l’escrit de “dulces cejas” o posar-te la pell de gallina amb l’escrit de “cultura asesina”. És un bloc per reflexionar sobre el que està passant entorn la cultura.

http://kulturasescriuambk.blogspot.com/
La música és el tema central d’aquest bloc. Un bloc on et trobaràs una agenda musical molt completa i que et podràs perdre entre una gran quantitat diversa de música. La gran quantitat de vídeos penjats és de gran ajuda. Tot un bloc per perdre-s’hi tot escoltant.

http://domingoxlatarde.blogspot.com
Un altra bloc interessant és un que m’ha agradat perquè només tracta de literatura. I això ens fa veure que dins l’àmbit de cultura hi ha diverses branques d’especialització com ara la literatura, el cinema, el teatre o la música. D’aquesta manera pot entrar més a fons una temàtica en concret. Per tant, si un diumenge per la tarda no sabeu què fer, i sou dels que els agrada llegir passeu-vos per aquest bloc per agafar idees!