dimecres, 2 d’abril del 2008

Mala Vida, de Carles Quílez


Aquesta tarda s’ha presentat a la facultat de comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona el llibre de Carles Quílez titulat Mala Vida, un llibre a on es narren les històries de diferents delinqüents, les seves vides. Carles Quílez és cap de successos de la cadena SER i és conegut pel llibre, també policíac, Atracadores.


A l’acte també hi ha participat l’ex fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, José María Mena i la professora Montse Pérez i Creus. Ha estat un acte modest, a on l’autor ha mostrat un vídeo amb el recull de diverses experiències dels delinqüents que apareixen el llibre. Aquest vídeo és el que més ha commocionat als presents, ja que, el que explicaven els personatges era la seva dura realitat.


Això ha fet que no fos una presentació d’un llibre típica i tòpica, perquè, principalment, el vídeo ha estat el protagonista. De fet, del llibre gairebé no n’ha parlat. A més, no ha venut el llibre directament sinó que, tal com ha dit Mena, com que es trobaven a la facultat de periodisme, han volgut donar lliçons del què s’ha de fer i el què no en el món periodístic.


Tot i que la presentació ha durat dues hores, no s’ha fet llarga, ja que, amb la projecció del vídeo i l’obertura del torn de preguntes s’ha fet més distès. Ha estat una presentació del llibre peculiar, però interessant.